Workshop Kruispuntdenken*: racisme

13 okt 2022
Werksessie deBuren, Brussel
Hoe inclusief zijn we als organisatie? Hoe kan het beter en hoe pakken we dat aan?

Racisme komt in vele vormen en maten. Om het aan te pakken en als organisatie inclusief te worden, moeten we het eerst (h)erkennen. In deze workshop wordt het begrip ontleed, bekijken we waar het vandaan komt, welk doel het dient en gaan we na hoe het zich manifesteert. Aan de hand van interactie en casussen leren we wat we kunnen doen om ervoor te zorgen dat racisme geen ruimte krijgt in onze organisatie.

Begeleider

Moussa Don Pandzou werd geboren in Brazzaville. Hij werkte op het kabinet van Brussels staatssecretaris Pascal Smet als adviseur in de thema ‘samenleven in divers Brussel’. Eerder was hij actief in de jeugdsector en stond hij mee aan de wieg van WakaWaka Generation, een organisatie die zich richt op de Afrikaanse en Belgische jongerengemeenschap en die werkt rond vraagstukken omtrent identiteitsontwikkeling.

De jongste jaren geeft Don vormingen, lezingen en procesbegeleiding voor organisaties over de thema’s racisme, discriminatie en de impact van het koloniaal verleden op ons samenleving. Zo levert hij zijn bijdrage aan de snel veranderlijke maatschappij en probeert hij vanuit ervaringsdeskundigheid zijn steentje bij te dragen naar meer begrip en empathie naar minderhedengroepen die een plek zoeken in Vlaanderen.

Vorig jaar bracht Don, samen met StampMedia reporter Lieven Miguel Kandolo, het boek Yaya na Leki uit over dekolonisatie, racisme en identiteit.

Praktisch

Donderdag 13 oktober van 10 u. tot 14 u.30

Gratis. Inclusief lunch

ADRES deBuren, Leopoldstraat 6, Brussel

Schrijf je hier (gratis) in

*Definitie

Kruispuntdenken gaat ervan uit dat er verschillende vormen van uitsluiting bestaan, die onderling met elkaar in wisselwerking staan. Daarom kan je niet één vorm apart aanpakken, maar moet je naar het geheel van uitsluitingsmechanismes kijken.