Feminist Futures World Cafe
FEMINIST FUTURES is een project van het internationale netwerk apap – advancing performing arts project, dat momenteel bestaat uit 11 Europese culturele organisaties. Daarnaast zijn 21 kunstenaars aan het project verbonden. FEMINIST FUTURES wordt medegefinancierd door het Creative European Programme van de Europese Unie en streeft een ambitieuze doelstelling na: krachtige sociale veranderingen teweegbrengen door middel van kunst. Het hoofddoel van het project is het aanpakken van ongelijkheid in de hedendaagse podiumkunsten en het publiek hiervan bewustmaken.
Van 14 tot en met 22 juni 2024 presenteren ze het “Almost Summer, a Feminist Futures Festival”. Tijdens het festival komt het kernteam van apap, zo’n 35 personen, samen in Kortrijk om terug te blikken en vooruit te kijken. Ze maken een balans op na vier jaar Feminist Futures en onderzoeken hoe hun werk en hun samenwerkingen binnen het veld er in de toekomst uit zouden kunnen zien.
World Café
World Cafe: een discussie- en uitwisselingsformat voor professionals
In het kader van een World Café willen ze professionals – managers, curatoren, kunstenaars, alle spelers op dit gebied – uitnodigen om deel te nemen aan een middag van tafelgesprekken. Elke tafel wordt begeleid door een artiest of een lid van een organisatie van het apap-netwerk en behandelt een bepaald onderwerp. Enkele voorbeelden: ‘Hoe ziet een feministisch businessmodel eruit?’, ‘Hoe kunnen we het concept van degrowth toepassen op onze culturele instellingen?’, ‘Welke rol spelen financiers en beleidsmakers bij de verspreiding van een feministisch perspectief in de kunstensector?’.
Er wordt gewerkt met een doorschuifsysteem, zodat je op een namiddag aan verschillende tafels kan plaatsnemen en meerdere discussies kan volgen. Tussen de rondetafel-discussies door is er tijd voor verfrissingen, wat rust, een praatje of wat bewegingsoefeningen. Kunstenpunt zal aanwezig zijn en twee tafels modereren.
Ze willen ruimte bieden voor debat en kritisch denken. Bovendien willen ze – samen met de bezoekers – een ruimte creëren waarin verschillende standpunten mogelijk zijn, een ruimte waarin mensen elkaar respecteren en naar elkaar luisteren.
Tijdens de middag zijn er snacks en versnaperingen beschikbaar.
Meer informatie via deze website
Taal
Engels
Partners
InSZPer, Warsaw, Polen | STATION, Belgrade, Servië | BOULEVARD, ‘s-Hertogenbosch, Nederland | SZENE Salzburg, Oostenrijk | Teatro Nacional D. Maria II, Lisbon, Portugal | Centrale Fies, Dro, Italië | BIT Teatergarasjen, Bergen, Noorwegen | Reykjavik Dance Festival, Reykjavik, IJsland | Maison de la Culture d’Amiens, Amiens, Frankrijk | Tanzfabrik Berlin, Berlin, Duitsland | kunstencentrum BUDA, Kortrijk, België
Inschrijven en meer informatie via hun website